About

CAS Gradimir

Културно уметничко друштво Градимир основано је у Београду 13. маја 1945. године. Тај датум још увек поносно славимо, а за пуних 80 година постојања у нашим просторијама на Врачару, најлепше успомене поделило је више од 15.000 Градимираца, међу којима и многи истакнути и познати уметници, певачи, глумци.

Бројали нисмо, али се прича да је, уз игру и песму, до данас на свет дошло и преко 500 деце. Чувамо традицију и настављамо у истом ритму истичући праве људске вредности из генерације у генерацију.

Добро нам дошли будући Градимирци!

Од оснивања до данас

Првобитно име Друштво је добило по Градимиру Михајловићу из Владичиног Хана. Од самог оснивања до данас у раду Друштва учествовало је више од 15.000 чланова. КУД „Градимир“ од првог дана постојања окупља младе поклонике сценских уметности које из генерације у генерацију кроз игру и плес негују, пре свега, националну традицију Србије, али и Балкана.

Признања и фестивали

Негујемо традицију Србије и Балкана, а својом посвећеношћу, игром и песмом где год да се појавимо убирамо награде као чланови извођачког ансамбла народних игара и песама, дечијег ансамбла, народног оркестра, групе певача и ансамбла модерног плеса. Данас наше витрине красе признања са многобројих националних и међународних фестивала у Москви, Паризу, Берлину, Риму, Мадриду, Дижону, Теби, Патри, Атини…