CAS Gradimir

Our Ensembles

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu

Ансамбл народних игара и песама

Ансамбл народних игара и песама је један од водећих и најбројнијих ансамбала у Културно уметничком друштву „Градимир“. Овај Ансамбл наступа најчешће са Народним оркестром, а састоји се од дечјег ансамбла, припремног III ансамбла, II ансамбла и извођачког I Ансамбла народних игара. Уметнички руководилац Ансамбла је Милорад Вулетић.

Народни оркестар КУД Градимир

Народни оркестар од оснивања до данас негује изворни народни мелос кроз самосталне али и заједничке наступе, првенствено са Ансамблом народних игара и Групом певача, али и као музичка тонска надградња играчким ансамблима. Уметнички руководилац Народног оркестра је солиста и  истакнути уметник РТВ Београд – Славко Митровић Цале.

Женска певачка група
CAS Gradimir

Културно уметничко друштво „Градимир“ је дуги низ година препознатљиво по изузетно добром певању, па је сходно томе и основана Мешовита група певача која заједно са вокалним солистима, као неотуђиви део Друштва, опстаје још од раних 60-их година прошлог века. Уметнички руководилац Групе певача је Славко Митровић Цале.

Дечји и припремни извођачки ансамбли

Дечји је једна од најбројнијих секција Друштва и броји преко стотину чланова распоређених у три старосне групе. Најмлађа група ради на најпростијим елементима игре и савлађивању простора игром. Средња и старија група, поред елемената које ради најмлађа група, раде и елементе из постојећих кореографија.

Ансамбл ветерана
CAS Gradimir

Ансамбл ветерана поникао је у „Градимиру“ 60-тих година. Састављен је од бивших чланова, дуги низ година активно ради и наступа као једна од стандардних секција друштва. Иако у поодмаклим годинама, веретани изводе свој Програм и што је најважније, задржао је препознатљив, извођачки стил „Градимира“.