Као и сваке године, ове сезоне у организацији Општине Врачар, а уз подршку УК Божидарац, Културног уметничког друштвa ГрадимирАгенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и Градимир кафане, организујемо манифестацију под називом ”Врачарски котлић” на којем ћемо уживати у чарима домаћих специјалитета прављених на најразноврсније начине, сада већ можемо да кажемо, мнногобројних професионалних куварских тимова 🙂

У оквиру манифестације припремамо такмичење у припремању котлића, награде, разноврсне радионице, играонице и спортске активности за децу, а поред тога ће КУД Градимир извести и краћи уметнички програм наших фолклорних ансамбала.

Сатница радионица и наступа КУД Градимир

12:00-15:00
Спортска радионица у организацији Фитнес центра BeWell

12:00-12:30
Радионица – Бојанка српских народних ношњи

12:30-13:00
Радионица читања бајки за децу, Милица Живковић

13:00-13:45
Радионица српског веза, Александра Јотовић

14:00-15:00
Иконопис, радионица прављења боја од пигмената и јаја, Марија Младеновић

15:00-
Наступ фолклорних ансамбала КУД Градимир

Нека најбољи победе, а вас позивамо да дођете на Плато у Милешевској улици на Врачару у недељу
06. oктобра од 12 часова да се заједно дружимо, уживамо и научимо нешто ново.

Добродошли на Врачарски котлић 2024!

01. октобра у Градској општини Врачар обележен је ”Међународни дан сениора” где је КУД Градимир наступило са ансамблом ветерана у оквиру целокупног програма који има за циљ да скрене пажњу на велики значај и допринос старијих суграђана у друштву.

Окупљени су бројни грађани који су могли да искористе бесплатно мрење крвног притиска, као и информисање о значају редовног праћења и контроле здравственог стања сваког појединца, што је изазвало изузетну пажњу присутних. Агенција за безбедност саобраћаја организовала је интерактивни квиз знања покренувши такмичарски дух наших сениора који су прилично добро показали своје знање о безбедности у саобраћају.

Чланови КУД Градимир извели су традиционалне игре и песме, приказујући богатство и раскош наше културне баштине.

*Фотографије преузете са Градска Општина Врачар